Interamerican Capital SAVE

Τα πλεονεκτήματα του Capital SAVE

Αποταμίευση στα μέτρα σας

  • Μπορείτε να ξεκινήστε με αποταμίευση από μόλις €50 το μήνα
  • Επιλογή της διάρκειας που θα αποταμιεύετε με ελάχιστη διάρκεια 10 έτη, ώστε να έχετε διαθέσιμο το κεφάλαιο που θα έχει συσσωρευτεί ακριβώς τη στιγμή που εσείς το έχετε ανάγκη
  • Μπορείτε να ζητήσετε την αυτόματη αναπροσαρμογή του ποσού αποταμίευσης κάθε χρόνο, έτσι ώστε να ξεκινήστε χαμηλά και να αποταμιεύετε περισσότερα στα επόμενα χρόνια
  • Επιλέγετε τη συχνότητα που αποταμιεύετε (μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο, έτος)
  • Μπορείτε να συνδέσετε την πληρωμή του προγράμματός σας με πάγια εντολή, ώστε να αποταμιεύετε αυτόματα κάθε μήνα, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκετε μεγαλύτερο ποσό κάθε 6μηνο ή έτος
  • Μπορείτε να κάνετε έκτακτες καταβολές από €300 έως €10.000 το χρόνο, οποιαδήποτε στιμή θελήσετε
  • Επιλογή να πάρετε τις αποταμιεύσεις σας στη λήξη ως εφάπαξ για άμεση χρήση ή ακόμη σε προκαθορισμένς δόσεις, ως συμπληρωματικό εισόδημα την περίοδο εκείνη.

Ασφάλεια Ζωής

Από την πρώτη μέρα κιόλας έχετε ένα περιουσιακό στοιχείο: την εξασφάλιση της αποταμίευσής σας. Ο τρόπος είναι απλός, καθώς κατά την πρώτη καταβολή σας, το μισό ποσό δημιουργεί ένα ικανό κεφάλαιο να προστατεύσει το στόχο σας για τα έτη που έχετε επιλέξει.

Με την ασφάλεια ζωής μειουμένου κεφαλαίου που το Capital SAVE εμπεριέχει, παρέχεται στους δικαιούχους το κεφάλαιο το οποίο έχει καθοριστεί και προβλέπεται από το συμβόλαιο, ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πρόωρης απώλειας ζωής. Το αρχικό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο σταδιακά μειώνεται.

Αυτό γίνεται γιατί όπως χτίζονται οι αποταμιεύσεις σας θα έχετε όλο και λιγότερη ανάγκη να ενισχύετε το λογαριασμό σας με ασφάλιση. Με το Capital SAVE έχετε μεγάλη ευελιξία στο σχεδιασμό του προγράμματος αποταμίευσης, έτσι ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και δυνατότητες.

Επένδυση

Είτε είστε πολύ συντηρητικός αποταμιευτής προτιμώντας παραδοσιακού τύπου τοποθετήσεις, είτε θέλετε να έχετε εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές με τη δυνατότητα μεγαλύτερων αποδόσεων, το Capital SAVE σας δίνει πλήρη έλεγχο για το πώς θα αξιοποιηθούν οι αποταμιεύσεις σας.

Μπορείτε να επιλέξετε τις τοποθετήσεις που σας ταιριάζουν απόλυτα από μία μεγάλη γκαμα αμοιβαίων κεφαλαίων που διαχειρίζονται κορυφαίοι επαγγελματίες του κόσμου, όπως η BlackRock, η JPMorgan, η Pictet, η Amundi και η Franklin Templeton, αλλά και της Ελλάδας, όπως η AlphaTrust, η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ και η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. (Οι επιλογές υπόκεινται σε όποιους περιορισμούς π.χ. capital controls θα ισχύουν κατά την περίοδο αποταμίευσης). Έχετε επίσης τη δυνατότητα να αλλάξετε τις επιλογές σας στα αμοιβαία κεφάλαια οποιαδήποτε στιγμή εσείς επιθυμείτε.

Πρόσθετες καλύψεις

Επιπλέον της προστασίας του στόχου σας, σας δίνεται η δυνατότητα να μεριμνήσετε και για άλλους κινδύνους, οι οποίοι είναι πιθανό να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της αποταμίευσής σας, όπως η απώλεια εισοδήματος, σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον σαν το σημερινό.

Ενημέρωση

Με το statement που λαμβάνετε κάθε χρόνο, μπορείτε να παρακολουθείτε το ποσό της επένδυσής σας και το ποσό του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου. Επιπλέον, μπορείτε να ενημερώνεστε οποιαδήποτε στιγμή για την πορεία και την εικόνα του συμβολαίου σας στην υπηρεσία my interamerican.

Παράδειγμα

Ενδεικτικά, άτομο ηλικίας 40 ετών, το οποίο μπορεί να αποταμιεύει €150 κάθε μήνα, στην ηλικία των 55 θα έχει συγκεντρώσει κεφάλαιο ύψους €39.652*, ενώ το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο την πρώτη μέρα της αποταμίευσης ανέρχεται σε €32.221.

Το παράδειγμα έχει υπολογιστεί με 2% ετήσια αναπροσαρμογή ασφαλίστρου και με ενδεικτική μέση ετήσια απόδοση χαρτοφυλακίου 4,8%, η οποία αντιστοιχεί σε συντηρητικό προφίλ επενδυτή.

Η επένδυση σε Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων (ΟΣΕΚΑ), εφόσον περιλαμβάνει μεταφορές κεφαλαίων εκτός Ελλάδας, υπόκειται στους περιορισμούς για την ανάληψη μετρητών και τη με ταφορά κεφαλαίων, όπως ισχύουν κάθε φορά